Prajitura frageda cu prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 g prune, 300 g zahar, 250 g unt moale, 1 varf de cutit sare, 4 oua, 1/2 plic praf de copt, 100 g zeamil, 250 g faina, 2 linguri pesmet, 30 g stifturi de migdale, 1 plic zahar vanilat, 3 linguri zahar pudra.
  • (pentru 16 bucati)

Mod de preparare

Se spala prunele, se rup in doua, se indeparteaza samburii si se presara peste ele 50 g zahar.

Se freaca untul spuma, se adauga sarea si restul de zahar si se amesteca in continuare, pana ce se topeste zaharul. Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si zeamilul si, la sfarsit, albusurile batute bine.

Se unge o tava cu unt, se presara pesmetul si se intinde jumatate din aluat. Se da la cuptorul incins si se coace 10 minute la 180 grade C, dupa care se scoate din cuptor.

Se acopera cu prune, deasupra se intinde restul de aluat si se presara cu migdalele taiate.

Se coace inca 40 de minute si cand e gata se pudreaza cu zaharul farin amestecat cu cel vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise