Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va cuceri pe toata lumea cu aroma inconfundabila si textura sa minunata!

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 250 g unt (rece, taiat cubulete)
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • Un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 800 g prune (spalate, fara samburi si taiate in jumatati sau sferturi)
  • 2-3 linguri zahar (in functie de cat de dulci sunt prunele)
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1-2 linguri amidon de porumb sau faina

Mod de preparare

Intr-un bol mare, amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare.
Adauga untul rece si amesteca cu degetele sau cu un taietor de patiserie pana cand amestecul devine nisipos.
Adauga zaharul, zaharul vanilat si ouale. Framanta rapid pana obtii un aluat omogen.
Imparte aluatul in doua parti egale. Infasoara fiecare parte in folie alimentara si pune-le la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Intr-un bol, amesteca prunele taiate cu zaharul, scortisoara si amidonul de porumb (sau faina). Amidonul va ajuta la absorbtia sucului lasat de prune in timpul coacerii.

Preincalzeste cuptorul la 180°C. Unge o tava de copt (aproximativ 22x30 cm) cu unt sau tapeteaz-o cu hartie de copt.
Scoate o parte din aluat din frigider si da-o prin razatoare pe fundul tavii, presand usor pentru a forma baza prajiturii.
Distribuie uniform amestecul de prune peste stratul de aluat ras.
Scoate cealalta parte de aluat din frigider si da-o si pe aceasta prin razatoare, presarand uniform peste stratul de prune.

Coace prajitura in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute sau pana cand devine aurie si crocanta la suprafata.
Lasa prajitura sa se raceasca complet in tava inainte de a o taia in forma dorita.

Serveste prajitura simpla sau cu o lingura de inghetata de vanilie sau un pic de frisca deasupra.

Variante: Poti folosi si alte fructe precum caise, piersici sau cirese.

Depozitare: prajitura se pastreaza bine la temperatura camerei timp de 2-3 zile sau la frigider pana la o saptamana.

Incearca si reteta de galette cu caise sau tarta cu cirese. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise