Incearca reteta simpla de prajitura fina cu branza si aroma de lamaie! Gustoasa, usor de preparat si perfecta pentru orice ocazie. Incearc-o acum!
Tapeteaza tava de 20x30 cm sau una rotunda de 24 cm diametru cu hartie de copt sau unge-o cu unt si presara putin amidon de porumb pentru a preveni lipirea.
Separate albusurile de galbenusuri in doua boluri.
Intr-un bol, bate albusurile cu praful de sare pana devin o spuma ferma.
Adauga treptat zaharul si continua sa bati pana obtii o spuma lucioasa si tare (bezea).
Intr-un alt bol, amesteca galbenusurile cu crema de branza, zeama de lamaie, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Mixeaza pana obtii o compozitie omogena.
Incorporeaza amidonul de porumb in amestecul cu crema de branza, amestecand bine pentru a evita formarea cocoloaselor.
Incorporeaza treptat spuma de albusuri in compozitia cu crema de branza, folosind o spatula. Amesteca usor, cu miscari de jos in sus, pentru a pastra aerul din albusuri.
Toarna compozitia in tava, niveleaza suprafata cu o spatula.
Preincalzeste cuptorul la 170°C (foc mediu).
Coace prajitura timp de 40-50 de minute sau pana cand devine usor aurie la suprafata, iar un cutit introdus in mijloc iese curat.
Lasa prajitura sa se raceasca complet in tava inainte de a o taia. Se poate servi simpla, pudrata cu zahar praf vanilat sau cu putina frisca naturala si dulceata de visine.
Incearca si reteta de prajitura turnata cu branza si fructe, prajitura Fanta sau prajitura cu branza si cocos. Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii