1. Mixam cele 5 galbenusuri cu 10 linguri de zahar si o cana de lapte rece, pana se dizolva zaharul. Adaugam faina in ploaie si amestecam pana omogenizam compozitia.
2. Incalzim restul de lapte, iar dupa primul clocot, reducem intensitatea focului si turnam treptat compozitia cu faina. Fierbem crema la foc mic, mixand pana se ingroasa, apoi luam vasul de pe foc si incorporam margarina/untul, zaharul vanilat si esentele.
3. Intr-o tava potrivita (eu am folosit una de aprox 25*35 cm, dar mergea si intr-una mai mare), asezam un strat de biscuiti unul langa altul, turnam crema fierbinte peste biscuiti si dupa ce se mai raceste acoperim cu restul de biscuiti.
4. Batem albusurile spuma tare, la bain-marie, impreuna cu 8 linguri de zahar. Caramelizam restul de zahar pana ce devine un sirop galbui si il turnam in fir subtire in bezea si amestecam repede cu telul. Incorporam ness-ul dizolvat in zeama de lamaie. Intindem apoi bezeaua peste prajitura si o pastram la rece timp de 2 ore.
Sa aveti pofta!!!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii