prajitura fina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
prajitura fina

Ingrediente

  • Ingrediente
  • foi de cacao:
  • -100 gr margarina Rama
  • -100 gr zahar pudra
  • -1 ou
  • -1 lingura cacao
  • -1 lingurita amoniu stins cu zeama de lamaie
  • -400 gr faina
  • foaia de vanilie:
  • -3 oua
  • -6 linguri zahar
  • -6 linguri faina
  • -1 plic zahar vanilat
  • crema:
  • -500 ml lapte
  • -5 liguri faina
  • -7 linguri zahar
  • -200 gr unt
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 lamaie
  • glazura:
  • -3 albusuri
  • -200 gr zahar

Mod de preparare

Foi de cacao:
Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si faina. Se framanta un aluat molcuti care se imparte in doua si se coace pe dosul tavii timp de 10 min fiecare.

Foaia de vanilie:
Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si zaharul vanilat. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit ~15 min.

crema:
Se amesteca faiana cu laptele si zaharul si se fierbe pe foc mica pana se ingroasa.Se da crema deoparte sa se raceasca. Untul se freaca spuma cu zaharul vanilia si zeama de la o lamaie apoi se amesteca cu crema de lapte.

Glazura.
Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul si se bate in continuare pe baie de abur pana cand prinde o culoare lucioasa.
Se aseaza o foaie maro pe un platou se intinde o jumatate din crema, se pune foaia galbena, crema ramasa si a doua foaie maro apoi se puna glazura si se da la rece pana a doaua zi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise