Prajitura fina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura fina

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albuse
  • 12 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 300 g nuca macinata
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 4 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • o margarina pentru prajituri
  • o lingurita esenta de migdale
  • Grilaj:
  • 100 g nuca taiata si prajita in cuptor
  • 50 g zahar

Mod de preparare

Blat:

Se bat spuma albusele. Cand este tare spuma se adauga zaharul - pe rand, batandu-se continuu. Se amesteca nuca cu faina, iar apoi se adauga in ploaie la spuma.

Crema:

Se fierb la foc mic, pana se ingroasa galbenusurile amestecate cu zahar, lapte si faina. Dupa racire se adauga la un pachet de rama si o lingurita de migdale.

Grilaj:

Nuca taiata si prajita in cuptor se amesteca cu zahar si se pune pe aragaz amestecandu-se continuu. Dupa ce s-a caramelizat zaharul se rastoarna compozitia pe o farfurie uda. Rece se sfarma cu masina de tocat carne si se presara peste crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise