Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei combinat cu crocantetea si aroma delicata a alunelor de padure intr-o prajitura grozav de buna. Un desert decadent si delicios, perfect pentru orice ocazie speciala sau pur si simplu pentru a-ti rasfata familia si prietenii!
Incalziti cuptorul la 165 grade C (foc mic spre mediu); tapetati cu hartie de copt o forma de 24x37,5 cm. Scoateti ouale din frigider.
Pentru blatul de bezea cu alune, bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare (cat luati cu trei degete). Adaugati zaharul in trei transe si bateti bine, ca la bezea, cu mixerul, la viteza mare. Adaugati apoi nuca macinata, faina, cacaua si untul topit. Amestecati usor, cu spatula, fara a exagera cu amestecatul (pana se inglobeaza toate ingredientele).
Compozitia rezultata se rastoarna in tava pregatita, se niveleaza suprafata cu dosul lingurii si se pune la copt pentru cca. 30-35 de minute. Blatul se lasa la racit in forma.
Crema se prepara foarte usor. Incalziti frisca pana ajunge la punctul de fierbere. Adaugati ciocolata bucatele, amestecati pentru omogenizare si lasati-o la racit cateva ore in frigider. Apoi mixati-o pana cand se deschide la culoare, adaugati apoi mascarponele si mai mixati un minut. Crema este gata si o puteti intinde in tava peste blatul racit. Dati prajitura la rece cateva ore, apoi taiati-o cu grija in gorma dorita si glazurati-o cu ciocolata topita impreuna cu uleiul si apoi amestecata cu alunele de padure tocate. Deasupra puteti pune cate o bomboana Ferrero Rocher sau fructe proaspete, asa cum am facut eu.
Daca va plac prajiturile cu ciocolata mai puteti incerca si prajitura Noire, prajitura desteapta cu ciocolata sau prajitura ciocolatoasa. Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii