Prajitura Felii London

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Prajitura Felii London

Ingrediente

  • blat:
  • 370 gr faina de grau
  • un praf sare
  • 150 gr zahar
  • 180 gr unt
  • 1 plic praf copt (bicarbonat de sodiu)
  • 6 gălbenușuri
  • coaja de lămâie
  • scortisoara macinata
  • bezea:
  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar (eu am folosit 180 gr)
  • 150 gr nuca macinata
  • gem de caise

Mod de preparare

Se amesteca faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat. Se frământă cât sa se omogenizeze.

Albușurile rămase se bat spuma cu 250 gr zahar (eu am folosit 180 gr). Se macină 150 gr nuca și se încorporează în spuma de albusuri, omogenizand. Se întinde in strat egal peste gem.

Prăjitura se coace la 200 grade C, timp de 25 minute.

Sa va fie de folos!

Se întinde o foaie dreptunghiulara (tava de aragaz), se întinde un strat generos de gem de caise.Se presara scortisoara din belsug (sau dupa gust).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise