Prajitura Fantezie cu foi de bezea si crema de vanilie cu unt

Prajitura Fantezie cu foi de bezea si crema de vanilie cu unt este una dintre cele mai bune deserturi pe care le-am facut si mancat in ultimul timp. Desi reteta necesita ceva mai multa atentie, va asigur ca merita orice minut petrecut in bucatarie. Este un deliciu de prajitura pe care merita s-o incercati macar o data!

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Prajitura Fantezie cu foi de bezea si crema de vanilie cu unt

Ingrediente

  • Pt. bezeaua cu nuca:
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 3 lg zahar
  • 35 ml apa rece
  • 6 lg nuca macinata
  • 1 lg faina alba
  • Pt. bezeaua de cacao:
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 3 lg zahar
  • 35 ml apa rece
  • 3 lg cacao
  • 1 lg faina alba
  • Pt. bezeaua cu cocos:
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 3 lg zahar
  • 35 ml apa rece
  • 4 lg nuca de cocos
  • 1 lg faina alba
  • Pt. blatul simplu:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 3 lg zahar
  • 35 ml apa rece
  • 4 lg faina
  • Pt. crema:
  • 9 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 8 lg faina alba
  • 1 litru de lapte
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 2 lgt ness
  • 1 lg apa fierbinte
  • 2 lg cacao
  • 100 g ciocolata milka oreo
  • esenta de vanilie dupa gust
  • aschii de ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Pentru toate blaturile se foloseste aceeasi tava, dimensiunea de 22x33 cm.

Blat nuca: Se bat albusurile spuma cu praful de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga alternativ zaharul si apa rece si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. La final se adauga faina amestecata cu 4 lg de nuca macinata. Se incorporeaza usor apoi se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara cele 2 lg cu nuca macinata. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Se scoate din cuptor si se lasa la racit dupa care se desprinde de pe hartia de copt cu mare grija, folosindu-ne eventual de un cutit.

Blat cacao: Albusurile se bat bine cu praful de sare si bicarbonatul de sodiu apoi se adauga pe rand zaharul si apa. La final se incorporeaza faina amestecata cu cacao. Se intinde in tava tapetata si se da la cuptor pentru 10 minute. Dupa ce se raceste, se dezlipeste cu grija de pe hartie de copt.

Blat cocos: Albusurile se mixeaza cu praful de sare si bicarbonatul de sodiu apoi se adauga alternativ zaharul si apa. La final se incorporeaza faina amestecata cu nuca de cocos. Se intinde in tava tapetata si se da la cuptor pentru 10 minute sau pana incepe sa devina aurie deasupra. Cand se raceste, se desprinde de pe hartia de copt.

Blat simplu: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga alternativ zaharul si apa si se mixeaza pana se intareste spuma. Se incorporeaza cu ajutorul unei spatule galbenusurile apoi faina. Se toarna in tava tapetata si se da la cuptorul preincalzit pentru cca 15 minute sau pana cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit apoi se desprinde de pe hartia de copt.

Crema: Se mixeaza galbenusurile cu zaharul impreuna pana devin cremoase si mai deschise la culoare. Separat se dizolva faina cu laptele, apoi se toarna peste galbenusuri. Se mixeaza pentru a se omogeniza apoi se transfera pe foc mic. Se lasa sa fiarba, amestecand continuu cu un tel, pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa la racit.

Untul la temperatura camerei se mixeaza bine apoi se adauga din budinca cate putin si se mixeaza pana la omogenizare. Se imparte apoi in 4 parti egale.

Intr-o parte se adauga nessul dizolvat in apa fierbinte si se amesteca bine.

In a doua parte se adauga cele 2 lg de cacao si se omogenizeaza bine.

In a treia parte se pune ciocolata milka cu oreo maruntita, taiata cu un cutit si se amesteca bine.

In ultima parte se adauga esenta de vanilie.

Asamblare prajitura: Pe un platou se asaza blatul de nuca. Se unge cu crema cu ness. Se asaza blatul simplu apoi se unge cu crema de cacao. Se pune blatul de cocos si deasupra crema cu oreo apoi blatul de cacao. Deasupra se unge cu crema de vanilie si se presara aschiile de ciocolata. Se da la rece pana in momentul servirii. Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si trecut prin apa fierbinte sau incalzit usor direct la flacara focului.

Va mai recomand si prajitura Diplomat, Amandina sau prajitura Duo. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise