Prajitura Fantezia Iubirii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Fantezia Iubirii

Ingrediente

  • blat:
  • 300 g biscuiti
  • 200 g miez de nuca
  • 200 g unt sau margarina
  • crema 1:
  • 200 g frisca lichida
  • 2 linguri de smantana
  • 5 linguri de dulceata de afine
  • un plic (10 g) gelatina
  • crema 2:
  • 200 g frisca lichida
  • 2 linguri de smantana
  • 5 linguri de piure de castane
  • o lingura de nes decofeinizat
  • jeleu:
  • 3 linguri de dulceata
  • 200 ml apa
  • 2 plicuri de tort gelle
  • decor:
  • 300 g biscuiti din ovaz, trasi in ciocolata

Mod de preparare

Se amesteca biscuitii cu miezul de nuca maruntit si cu untul topit apoi se intinde in strat uniform in forma de tort ,cu inel detasabil si se preseaza bine cu o spatula apoi se aseaza biscuitii din ovaz pe margine presand usor cu mana,cu ciocolata spre exterior

Se mixeaza frisca pana se intarestre se amesteca cu smantana apoi cu dulceata si la urma se toarna in fir subtire gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie.Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da 30 minute la rece.

Seprocedeaza la fel si cu cea de a 2 a crema, amestecand ingredientele cu gelatina si se toarna peste stratul deja inchegat de peste bisvcuiti si se da din nou la frigider o ora.

Se amesteca cele linguri de dulceata cu apa apoi cu tort gelle-ul,intr-o craticioara ,pe foc pana se aduce in punctul de fierbere, amestecand continuu cu o lingura apoi se da se de foc si se toarna fierbinte, din centru spre margini ,deasupra cremei intarite,se mai lasa 30 de minute la rece

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise