Pt.blat: se bat spuma albusurile impreuna cu zaharul pudra. Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul, praful de copt, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se incorporeza treptat in spuma de albusuri impreuna cu faina. Se unge o tava cu margarina, se presara cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor.
Crema: se freaca spuma margarina cu zaharul pudra, se adauga branza, stafidele si esenta de rom.
Jeleu: se fierbe sucul si se procedeaza exact ca la budinca (pentru un gust usor aromat-amarui se poate folosi suc de grapefruit). Se lasa la racit pana cand inca mai poate fi turnata.
Cand s-a racorit blatul, se pune peste el crema de branza, iar peste crema se toarna jeleul si se uniformizeaza. Prajitura poate fi taiata bine cand se raceste jeleul.
Nu este nevoie de decor suplimentar, dar se pot adauga bombonele colorate care se vor topi pe jeleu,efectul fiind asemanator cu un curcubeu.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii