Prajitura economica cu gem si nuci

Timp pregatire
2400 minute
Complexitate
redusa
Prajitura economica cu gem si nuci

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 80 ml cafea preparata
  • 50 gr nuca
  • 1 ou
  • 1 borcan gem
  • 2 linguri margarina
  • un varf lingurita amoniac
  • o bucatica lamaie

Mod de preparare

Intr-un bol se bate oul cu zahar spuma. Se adauga margarina, cafeaua si se amesteca. Se adauga amoniacul stins cu lamaie si se omogenizeaza amestecul. Se presara faina si se amesteca pana se obtine un aluat moale, care curge.

Se toarna 90% din compozitie intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, dupa care se intinde un strat de gem peste care se presara nucile maruntite. Restul de aluat se torna dezordonat peste stratul de nuca.

Se da la cuptorul incins pentru aproximativ 20 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise