Foile:
Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in crema de unt adaugam ouale pe rand, iar la sfarsit punem cacaua impreuna cu faina cernuta. Compozitia o turnam intr-o tava mica pe care o tapetam cu hartie de copt, o bagam la cuptor la foc potrivit 30 de minute.
Crema:
Galbenusurile le frecam cu zaharul, zaharul vanilat, laptele, faina si cacaua si le fierbem la baie de aburi pana obtinem o crema legata. Cand e gata crema o amestecam cu romul si cu untul , apoi o lasam la rece.
Bezeaua:
Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai batem aproximativ 20-30 de minute pana obtinem o bezea tare.
Glazura:
Intr-un bol punem ciocolata de menaj cu uleiul la baie de aburi pana se inmoaie.
Blatul in taiem in doua, pe o jumate din blat se pune jumate din crema de cacao, apoi bezeaua, aopi restul de crema de cacao deasupra celalalt blat si la sfarsit ciocolata topita. Se baga prajitura la rece. Se serveste ornata cu frunzulite de menta.
Pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii