Intrucat mi-a ramas branza dulce de la pateute, m-am gandit sa fac o prajitura cu doua arome: cafea si dulceata de visine, in care am pus gelatina, folosind ca blat aluatul de negresa.
Blatul:
Se preincalzeste cuptorul.
Se freaca margarina cu zaharul, se adauga cacaoa, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.
Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins pentru 30 de minute, la foc mediu. Eu am folosit o tava rotunda pentru a lucra mai usor si cu cremele.
Blatul trebuie lasat la racit o ora.
Dupa ce s-a racit blatul, se prepara gelatina conform indicatiilor de pe pliculet, de aceea depinde de ce gelatina folositi.
Cremele de branza:
Din cauza branzei, crema va avea un gust dulce-acrisor. Mie mi-a placut aceasta varianta, pentru ca nu a iesit deloc gretoasa, ci foarte racoritoare. Daca nu va place branza dulce de vaca, puteti folosi mascarpone sau crema de branza din comert.
Astfel, se amesteca branza cu o lingura de zahar, apoi se bate bine frisca si se toarna peste branza. Se amesteca bine, apoi se imparte crema in doua castroane.
Intr-unul vom adauga cafea preparata, nu macinata. In celalalt vas se adauga 2 lingurite de zeama de la dulceata de visine sau orice dulceata preferati.
Gelatina preparata anterior nu am folosit-o pe toata, considerand ca este prea multa. Am pus aprox cate 100 ml la fiecare castronel. (Folositi gelatina in functie de cata crema doriti sa obtineti sau in functie de cata branza aveti.)
Dupa ce se adauga prima crema, se da la frigider o ora, apoi se adauga si cealalta crema si se da din nou la frigider pentru o ora. (Eu nu am avut nici o problema ca prajitura sa stea la frigider cat timp a doua crema astepta pe masa cu gelatina in ea. Aceasta se va intari in frigider. De aceea, va sfatuiesc sa lucrati pe rand cu cremele, lasati la frigider sa se intareasca un pic, apoi turnati urmatoarea crema. De asemenea, datorita timpului de asteptare, timpul total de pregatire poate ajunge la 3-4 ore.)
Glazura:
Se incalzeste laptele pe foc, dar cu grija, caci nu trebuie sa fiarba. El trebuie doar incalzit putin. Apoi se toarna in vasul in care am rupt ciocolata bucatele mici. Amestecam sa se omogenizeze.
Daca nu va place ciocolata topita deasupra, puteti pudra prajitura cu zahar.
Se toarna glazura de ciocolata peste prajitura, apoi se da din nou la frigider.
Se serveste a doua zi.
Pofta Buna!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii