Prajitura Domino. Reteta veche cu foi si 3 umpluturi delicioase

Descopera reteta veche a prajiturii Domino, un desert delicios cu foi fragede si 3 umpluturi delicioase de gem, rahat si bezea cu nuca. Perfecta pentru ocazii speciale sau rasfaturi dulci!

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Prajitura Domino. Reteta veche cu foi si 3 umpluturi delicioase

Ingrediente

  • Aluat pentru foi:
  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 150 g untura
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura de zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 3-4 lg smantana
  • 1 plic de zahar vanilat
  • Umplutura 1:
  • 1 borcan gem acrisor de caise de 400 g
  • Umplutura 2:
  • 500 g rahat diverse culori
  • Umplutura 3:
  • 2 albusuri
  • putina sare
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat
  • Glazura:
  • 2 galbenusuri
  • 80 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Reteta de prajitura Domino este una veche si contine ingrediente simple si economice. Este o prajitura de casa simpla si delicioasa. Desi este o prajitura cu foi, se coace totul deodata in tava, este frageda, gustoasa si aromata.

Incalzim laptele, adaugam lingura de zahar si drojdia. Amestecam si lasam la crescut 10 minte, pana se activeaza drojdia.

Intr-un vas se pune faina, praful de sare, untura, ouale batute si smantana, apoi amestecul de drojdie cu lapte si zahar. Se amesteca toate apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat moale si nelipicios. Se imparte in patru parti egale.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 24x36 cu hartie de copt.

Se intinde prima foaie care se aseaza in tava. Se unge foaia cu gemul de caise. Se intinde a doua foaie si se aseaza cu grija peste gem.

Rahatul se taie bucatele mici si se aseaza peste cea de a doua foaie, cat mai apropiate si in culori diferite (sa nu ramana spatiu prea mare intre bucatile de rahat). Peste rahat se pune cea de a treia foaie.

Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si cel vanilat si se continua mixarea pana se dizolva tot zaharul. Se pune nuca macinata si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie se intinde peste cea de a treia foaie, iar deasupra se va pune ultima foaie.

Se inteapa cu o scobitoare din loc in loc si se lasa la crescut in jur de 30 de minute.

Se coace la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Intre timp se mixeaza bine cele doua gelbenusuri cu zaharul pudra si vanilia pana devine o crema spumoasa.

Dupa ce s-a copt prajitura, se scoate din cuptor si asa fierbine cum e, se unge cu glazura de galbenusuri si se niveleaza repede. Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se serveste.

Reteta de prajitura Domino merita incercata, este de-a dreptul grozava.

Incearca si reteta de prajitura cu aluat razuit si gem, prajitura Jerbo sau prajitura Dobos. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise