Prajitura Diplomat cu fructe si frisca, reteta clasica, delicioasa si usor de preparat. Are un blat fin de pandispan, bine insiropat, crema Diplomat cu multe fructe si un strat aerat de frisca naturala. Urmeaza reteta pas cu pas si prepara un desert fin si racoritor, perfect pentru orice ocazie speciala.
Reteta de prajitura Diplomat este una dintre cele mai cunoscute si indragite deserturi. Este cel mai des intalnita sub forma de tort, dar si in acasta forma nu este cu nimic mai prejos. Ba chiar o putem decora dupa imaginatie, astfel obtinem un tort Diplomat dreptunghiular.
Blatul se face foarte simplu.
Separam ouale, albusurile le mixam intai cu putina sare pana capata volum, apoi incorporam putin cate putin zaharul. Trebuie sa obtinem o bezea ferma si lucioasa. Incorporam galbenusurile amestecate cu vanilia, apoi faina amestecata cu amidonul de porumb (cernute).
Tapetam o tava de 24x37,5 cm cu hartie de copt si coacem blatul 20-25 de miute, la 170 de grade C, cuptor preincalzit. Apoi il lasam la racit in tava.
Preparare crema Diplomat.
Intai punem la hidratat gelatina in 200 ml de apa rece. Eu am folosit gelatina granule, 3 pliculete.
Intr-un bol metalic (eu am folosit de inox) batem ouale intregi cu zaharul, sarea si vanilia. Il asezam apoi la bain marie si amestecam continuu sa nu se prinda de fundul bolului. Cand compozitia a ajuns la 80-85 de grade C, dam bolul de pe baia de abur si o lasam cateva minute sa se racoreasca. Apoi incorporam gelatina, amestecand bine.
Lasam crema deoparte (amestecam in ea din cand in cand) si mixam cei 700 de ml de smantana pentru frisca.
Scurgem bine fructele din compot si le tocam cubulete mici. Eu am folosit un compot de ananas si unul de piersici. Am pastrat 250 de ml din siropul de ananas pentru insiropat blatul si cateva fructe pentru decor.
Acum putem monta prajitura Diplomat.
Turnam deasupra blatului din tava siropul de ananas.
Amestecam crema diplomat cu frisca batuta, apoi incorporam cubuletele de fructe.
Intindem crema Diplomat peste blatul din tava si dam la rece cateva minute pana mixam frisca pentru decor ( cei 300 de ml) cu zaharul pudra vanilat.
Apoi intindem uniform si frisca, peste crema Diplomat. Eu am trasat superficial prajitura in patratele si am decorat-o cu cate o bucatica de ananas, piersica si bucatele de cirese confiate.
Lasam prajitura Diplomat cateva ore la frigider sau chiar peste noapte si apoi o putem taia. Folosim un cutit cu lama subtire, pe care o curatam dupa fiecare taietura.
Si aceasta reteta de tort Diplomat este grozava, la fel si cea de Diplomat cu capsuni, iar reteta de Diplomat de post nu este mai prejos. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii