Prajitura din gris cu miere parfumata

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 pahar de zahar
  • 1pahar de ulei
  • 900 gr de gris
  • 2lingurite de praf de copt
  • migdale albe
  • 1paharel de apa de rose ptr copt
  • 250 gr de miere
  • 1baston de vanilie sau etenta
  • putina scortisoara
  • coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Intr-un bol se freaca bine ouale cu zahar se mixeaza pina devine o crema spumoasa se adauga uleiul praful de copt grisul si apa de rose.Se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pergament se toarna compozitia si se orneaza cu migdale albe una la fiecare portie.Se coace la 160 de grade,aproape 45 de minute,prajitura trebuie sa fie gata dar nu uscata.Se lasa sa se raceasca si se taie in portii.

Mierea se pune intr-o cratita si se pune pe foc sa se incalzeasca si se adauga mirodenii se amesteca putin dupa care se toarna peste prajitura ca mierea sa patrunda pe toata suprafata.Iese minunat si gustul mierii parfumate o face si mai buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise