In primul rind,se pregateste lamiia asa:lamiia,dupa ce se rade,se curata de coaja si de coaja alba(care e amara);dupa ce se curate,se stoarce,apoi,ceea ce ramine,se taie f.,f. marunt.
Deci,de la lamiie folosim:coaja rasa,sucul si lamiia ramasa,taiata f. marunt(vezi poza).
Margarina se freaca bine cu zaharul,sucul de lamiie si vanilia.La aceasta compozitie,se adauga jumatate din albusurile batute,coaja de lamiie si lamiia taiata marunt.Se amesteca bine,apoi se adauga faina(cernuta cu praful de copt);se amesteca,apoi,se pune restul de albus batut.Se amesteca usor,sa se omogenizeze totul.
Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu hirtie de copt.Eu,am folosit tava,rotunda,cu diametrul de 36 cm.
Se coace,la foc mediu,cca 45 de minute;in timp ce se coace,dupa cca 25 minute, acoperim prajitura cu hirtie,sa nu se rumeneasca,prea tare.
Cind prajitura e gata,o lasam sa se raceasca,la temperature camerei;dupa ce s-a racit,punem deasupra glazura,intr-un strat subtire.Pt.glazura:toate ingredientele le fierbem la foc mic,pina ce compozitia se ingroasa,atit cit permite sa fie intinsa(intr-un strat subtire),cu un cutit.
Pe urma o lasam sa se raceasca,intr-un loc rece(nu frigider),dupa care,se taie romburi.
Glazura aceasta,nu se va intari.
E o prajitura acrisoara,f.buna pt iubitorii de dulciuri acrisoare.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii