Hidratam stafidele in putina apa calduta cu esenta de rom.
Albusurile cu un strop de sare le mixam bine pina se fac spuma.
Separat amestecam faina cernuta cu praful de copt si o punem lingura cu lingura peste albusuri amestecand cu grija cu o spatula de sus in jos. Adaugam coaja si sucul de lamiae si incet incet uleiul ( ca la maioneza) si restul de faina.
Rahatul , pe care l-am taiat cubulete ,il adaugam la compozitie ,impreuna cu stafidele scurse de apa si visinele fara samburi , pe care le-am pus pe iarna.Amestecam usor ingredientele in albusuri , aromatizam cu esenta de punch .
In vasul aparatului Multicooker Philips punem hartie de copt , unsa cu unt si la mijloc un bol mic de ceramica , iar imprejurul lui punem compozitia rezultata.
In MENU electionam programul BAKE la temperature de 150 de grade , pentru 45 de minute.
Inchidem capaculm apasam START si lasam aparatul sa-si faca programul.
Cand este gata, scoatem din prize si lasam prajitura sa se raceasca in vas, apoi o asezam pe un platou, scoatem bolul de ceramica si pudram guguluful cu zahar pudra.
Ornam deasupra , dupa preferinta.
Am pus putina hartie de copt in vasul aparatului pentru ca am folosit acel bol mic de ceramica si astfel am fost sigura ca nu se zgarie vasul. Prajitura s-a copt minunat la 150 de grade.
Este singurul program la care trebuie setata temperatura....sa nu uitati !
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si deliciosReteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...
Mucenici moldovenestiDescopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...
Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii