Reteta postata pe: 07 mai 2009
Ingrediente
- 9 oua, - 250g zahar, - un pachet de unt, - 9 linguri de faina, - un pachet de zahar vanilat, - 1L lapte
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Untul se taie bucatele si se topeste in cateva linguri de lapte, impreuna cu zaharul, fie la foc foarte mic, fie in bain-marie. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vanilat, se adauga apoi untul si zaharul topite si racite, laptele rece, albusurile batute spuma, plus cele 9 linguri de faina.
Se pune totul intr-o tava unsa si tapetata bine cu faina, se tine la cuptor cca 1 ora, la foc foarte mic si pe pozitia cea mai inalta a cuptorului. Timp de o ora nu se deschide usa pt ca prajitura sa nu se lase.
E gata cand trece testul scobitorii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Desteapta" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Câte șanse ai să obții o prăjitură aspectuoasă, cremoasă, ciocolătoasă și mai ales delicioasă
32 voturi
13 comentarii
1h 30 min
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema.
Peste galbenusuri
18 voturi
9 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Mirela Popa , 04 ianuarie 2014
Sincer am facut si eu aceasta prajiturica ...dar nu este ceva deosebit, sunt altele mai gustoase mai aspetuoase..prea multe. ingrediente si timp pentru acest rezultat!
Lacri Georgiana , 16 octombrie 2013
da inteligenta se numaste,si e f buna,o fac de vreo 10 ani si eu,numa ce iesise ,pe timpul acela era o noutate,si imediat ce am gustat o am si incercat o ,si mi a iesit,dar trebuie sa fim f atenti,dac reteta nu e cea originala ,NU NE VA IESI NICIODATAAAAA ,!!!!!!
Teodora Botezatu , 08 octombrie 2013
reteta mea:300 gr.zahar,8 galbenusuri,250 gr.margarina Unirea,9 linguri faina,1 l lapte,3-4 pliculete cu zahar vanilat 8 albusuri batute spuma.Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga margarina topita si racita(defapt,calduta,nu racita de tot),faina,laptele fiert si racit si zaharul vanilat.Se amesteca aceste ingrediente si se adauga albusurile batute spuma.Se unge tava bine cu margarina si se pune compozitia.Tava nu se tapeteaza cu faina.Se lasa 10-15 min. la foc mare,apoi la foc mic o ora si jumatate.Precizez ca nu am icercat-o niciodata cu unt. Asa am avut reteta de mult si asa o fac mereu.Daca cineva a facut-o cu unt si i-a iesit bine .....sa-mi spuna si mie....aaaa era sa uit,trebuie incercata dupa o ora si 10',poate difera conditiile de copt (,ma refer la cuptoare, care sunt sigura ca difera intre ele).Se pune tava la mijlocul cuptorului si este gata prajitura cand are culoarea aurie.Pofta buna!
Alexandra Julean , 08 octombrie 2013
la cantitatea asta de prajitura ce tava se foloseste?
Crina-Maria Zimbru , 08 octombrie 2013
reteta o vedeti in partea stinga a fotografiei
Alexandra Grigorut , 19 septembrie 2013
Este foarte buna. Mie mi se pare ca aduce la gust cu crema de zahar ars :)... eu am folosit ingredientele de mai sus, diferenta este ca am topit doar untul intr-o craticioara direct pe foc. Si poate ordinea a fost alta la ingrediente... adica am mixat zaharu (si cel vanilat)l cu galbenusurile, untul topit (dar nu imediat luat de pe foc. inainte sa ma apuc sa imi pregatesc toate am topit untul, si cat s-a raci pana am ajuns sa il adaug si pe el nu am verificat sincer), un pic de lapte, faina, restul de lapte si albusurile batute spuma (astea le-am batut primele). Nu mi-a iesit chiar ca in poza, dar pe acolo :). Este delicioasa prajitura si se face aluatul foarte repede. Succese si sa aveti pofta..
Teodora Botezatu , 29 august 2013
se numeste"Inteligenta"sau Cremsnit fals.Si eu o fac de aprape 10 ani, imi iese foarte bine dar reteta este altfel.....
Alina Matei , 29 august 2013
Cineva imi spunea ca se cheama (in gluma, sigur) "Separarea puterilor in stat" :)
Iuliana Ilie , 29 august 2013
cea mai rapida prejitura e si simplu de facut este si buna.
Anica Midvighi , 29 august 2013
la bv ii spune prajitura inteligenta.
mery , 29 august 2013
o fac de 2 ani cred si iese super, este si rapida si gustoasa :)
Mery Meryem , 29 august 2013
o fac de vreo 2 ani si-mi iese exact ca in poza asta, dar am alte etape de pregatire :)
Marioara Chetronie , 29 august 2013
Am s-o fac si eu, e simpla si cred ca si gustoasa!
Ana Dobrin (Bucatar) , 29 august 2013
Soacra mea avea o reteta de genul asta dar cu mere rase...care se asezau la mijloc...o are cineva? ca ea a pierduc caiutul de retete si nu o mai stie... dar era super buna
Buzu Creola (Chef de cuisine) , 20 iunie 2010
Acum ma apuc sa fac prajitura. Stiu ca este buna fiinca am facut-o si acum o luna. Ca sa nu uit reteta folosesc formula: 9(oua) 9(lg de zahar) 9 (lg faina) 1(L lapte) 1(pachet zahar vanilat) 1(pachet unt). 9 9 9 1 1 1.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010
Foarte buna, foarte desteapta!
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010
Minunata prajitura!
NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010
Arata nemaipomenit.Felicitari pentru "desteapta "ta.Vezi cum lucreaza prajitura singura pentru noi, nu mai trebuie umpluta, se umple singurica. Ce cuminte este aceasta prajitura! Am s-o incerc si eu sfarsitul asta de saptamana.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010
Da ,se formeaza o crema. Dupa coacere, compozitia se separa in 2 foi ca pandispanul si o crema ca de vanilie in mijloc.De asta-i spune desteapa
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009
Mi se pare mie sau ma insel,are cumva crema la mijloc?Nu ai spus nimic de crema.Dupa cum ai scris reteta,nu ar avea crema la mijloc.
mirey (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009
Am incercat-o,si a iesit o minunatie!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009
Este o prajitura gustoasa si usor de preparat..... Felicitari...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 iunie 2009
Arata foarte bine.
vera (Chef de cuisine) , 31 mai 2009
Si eu o fac ''inteligenta'' - ft buna!!!
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 29 mai 2009
Mi-a trimis si mie reteta aceasta(nu stiu daca este exacta,dar arata mai bine)o alta utilizatoare,dar se pare ca ideea este minunata. Inca nu am realizat-o si imi pare rau ca am uitat de ea. Arata bine!
eli , 22 mai 2009
E excelenta, am probat-o, se aseamana cu prajitura cremsnit.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 mai 2009
Inteligenta!
mirey (Chef de cuisine) , 08 mai 2009
Daca iese la fel ca in poza...hmmm...arata foarte bine si cred ca e si gustoasa; este desteapta pentru ca se alege in 3 straturi? Parca asa pare.