Ingrediente
1 litru lapte, 9 oua, 200 g faina, 200 g unt topit, 250 g zahar, 5 pliculete zahar vanilat, 1 esenta vanilie, putina sare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
18 voturi
Mod de preparare
Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi faina, cernuta putin cate putin si mixam la viteza mica.
Adaugam si laptele tot cate putin, mixand incontinuu.
Punem si esenta.
Abusurile se bat spuma, apoi adaugam zaharul vanilat si mixam pana se formeaza o bezea lucioasa.
Incorporam putin cate putin albusurile in prima compozitie.
Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si introducem la cuptor pentru cca 1 ora, la 180 grade. Multi spun sa nu deschizi cuptorul, eu am verificat-o dupa vreo 30 de minute de copt si totul a fost ok. Nu s-a lasat.
Dupa ce s-a copt se lasa la racit in tava. Bine ar fi sa stea pana a doua zi. Se serveste pudrata cu zahar .
Bianca Maria Adochitei , 01 ianuarie 2015
Arata super bine o sancerc sa fac si eu
Bianca_Adochitei (Bucatar sef) , 01 ianuarie 2015
Arata super bine o Sa ancerc Sa fac si eu
Paleacu Florica Florica , 29 decembrie 2014
Foarte buna ,am facuto si eu
Alina Furcoi , 22 decembrie 2014
arata foarte bine!
getix (Maestru bucatar) , 20 decembrie 2014
Multumesc Valentina
valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2014
Imi place tare mult...