Prajitura Desteapta

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Prajitura Desteapta

Ingrediente

  • 6 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 225 g. de zahar pudra
  • 188 g. de unt topit si racit
  • 188 g. de faina
  • 750 ml de lapte caldut
  • o lingurita cu extract de vanilie
  • sare
  • un cub de unt
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Pasul 1:

Pregatim o tava pentru cuptor cu dimensiunile de 30x25 cm, in care aranjam hartie de copt, pe care o ungem cu cubul de unt.

Incalzim cuptorul.

Pasul 2:

Pregatim un bol in care punem albusurile. Adaugam sare si batem bine cu ajutorul mixerului pana cand obtinem o spuma ferma, ce nu mai cade de pe paletele acestuia. Lasam spuma de albusuri deoparte.

Pasul 3:

Pregatim un bol incapator in care punem galbenusurile si mixam.

Adaugam zaharul pudra si mixam pana cand obtinem o crema fina si albicioasa.

Punem untul topit si extractul de vanilie si continuam sa mixam.

Pasul 4:

Adaugam o treime din cantitatea de faina si continuam sa amestecam, tot cu ajutorul mixerului. Punem treptat faina si omogenizam de fiecare data, pana cand se incorporeaza complet.

Pasul 5:

Turnam treptat si laptele caldut, amestecand continuu, pana cand terminam toata cantitatea de lapte si obtinem o compozitie omogena.

Pasul 6:

Adaugam albusurile batute, in etape, amestecand usor, de data aceasta cu ajutorul unei spatule. Punem spuma de albusuri in 3-4 reprize, amestecand usor de fiecare data, pentru a pastra aerul din ea.

Continuam pana cand albusurile de ou s-au incorpotat si obtinem un aluat subtire.

Pasul 7:

Turnam compozitia obtinuta in tava pregatita.

Introducem tava in cuptorul incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 60 de minute.

Pasul 8:

Cand prajitura devine aurie deasupra si se desprinde usor de marginile tavii, o scoatem din cuptor.

Lasam desertul sa se raceasca direct in forma cel putin 2 ore, il pudram cu zahar vanilat si il portionam.

Servim.

Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/hVptTxtJaVs

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise