Prajitura densa cu cafea sau Coffee Blondies

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura densa cu cafea sau Coffee Blondies

Ingrediente

  • -200 gr unt
  • -220 gr faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -150 gr zahar/ 110 gr green sugar
  • -3 linguri cafea proaspata
  • -praf de sare
  • -2 oua
  • -1 lingurita extract natural de vanilie
  • -100 gr fulgi de migdale
  • Pt décor :
  • -50 gr ciocolata alba sau neagra
  • -1 lingura lapte sau unt

Mod de preparare

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei si il mixam impreuna cu zaharul sau indulcitorul pana cand nu se mai simt granulele de zahar.

Adaugam extractul de vanilie, sarea , cafeau si omogenizam.

Faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu le amestecam.

Pe rand adaugam ouale , unul cate unul omogenizand dupa fiecare .

Adaugam faina si omogenizam pana cand este incorporat bine.

Turnam compozitia intr-o tava de 20x30 cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt . Nivelam iar deasupra presaram fulgii de migdale si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute . Trebuie sa se rumeneasca usor deasupra , dar sa stiti ca a mea este un pic prea rumena .

Lasam sa se raceasca si facem deasupra o glazura pe care o punem in asa fel incat sa se vada si prajitura . Eu am folosit un creion de ornat , dar se poate pune cu un pos sau chiar cu o punga pe care o taiem in colt.

Glazura : ciocolata alba sau neagra o rupem bucati si o topim impreuna cu untul sau laptele pe foc mic sau in cuptorul cu microunde avand grija sa nu fiarba .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise