1.Se prepara cele doua blaturi mixand albusurile(cate 4)cu un praf de sare apoi cu zaharul ,pana se intaresc.Se adauga si galbenusurile frecate putin cu uleiul apoi esenta si faina amestecata cu praful de copt(la blatul de cacao se amesteca cu faina si praful de copt si cacaoa).
Se toarna aluaturile in tavi tapetate cu hartie pentru copt si se dau la copt cca.20 de minute la foc potrivit.Se desprind de hartie dupa ce s-au racorit putin si se lasa sa se raceasca bine.
2.Pentru crema amestecam smantana cu branzica si zaharul apoi adaugam geletina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marin(fara a o fierbe),turnata in fir subtire.
3.Se aseazaintr-o tava putin mai inalta,blatul de cacao apoi se toarna crema de smantana ,se aseaza deasupra blatul alb,presand usor cu mana.Deasupra se gazureaza cu ciocolata rasa si amestecata cu zaharul pudra si mierea de albine si apoi topite pe flacara mica a aragazului.Deasupra glazurei se presara miez de nuca prajit si maruntit.Se lasa la frigider cel putin 2 ore ,apoi se taie in forma dorita.
Pofta buna!
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii