Prajitura delicioasa cu nuci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr. nuci date prin masina
  • 150 gr. unt proaspat
  • 5 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o lamiie
  • unt pentru forma

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile adaugate unul cite unul, pina cind se face spuma. Se adauga coaja de lamiie, praful de copt si nucile, amestecind bine. Apoi se adauga si cele cinci albusuri batute spuma. Se captuseste tava cu hirtie unsa cu unt, se toarna repede toata compozitia si se coace la foc potrivit timp de 20-25 minute. Se taie cit este inca fierbinte(in tava), bucati mici, patrate sau dreptunghiulare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise