Blatul:
Se bat oule impreuna cu zaharul, vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao, amestecand usor (cine doreste poate aduga coaja de portocala rasa). Compozitia se toarna intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie pergament si se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade C, pentru 20 de minute.
Crema:
Intr-un bol se amesteca iaurtul cu smantana, zaharul, vanilia, apoi se adauga gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet (eu am dizolvat gelatina in zeama de compot). Apoi se adauga frisca batuta, amestecand usor de jos in sus. Se lasa la frigider sa se intareasca putin. Se scoate hartia pergament de pe spatele blatului, apoi se pune inapoi in tava. Se scoate crema si se pune jumatate din compozitie pe blat, se niveleaza frumos, apoi se adauga bucatile de ananas, se toarna cealalta jumatate de crema, se intinde uniform si se lasa la rece pentru 1 ora. Dupa ce s-a intarit crema, se taie prajitura in forma dorita si se decoreaza cu ciocolata topita la bain-marie, iar deasupra se pun bucatele de ananas.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii