Ingrediente
100 g cacao, 150 g făină, 200 g unt topit, 200 g ciocolată neagră sau cu lapte, 250 g zahăr pudră, 1 litru de lapte călduț, 9 ouă, esență de rom, fulgi de migdale pentru decor
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
32 voturi
Mod de preparare
Am pregătit de multe ori această prăjitură însă în varianta simplă sau cea cu aromă răcoritoare de citrice. E tare gustoasă, nouă ne place mult și chiar dacă durează vreo oră până se coace, rămâne una din prăjiturile noastre preferate.
Azi v-am adus varianta cu ciocolată și migdale. Este un deliciu garantat!
Pentru început am separat ouăle. Gălbenușurile le-am pus într-un castron mai încăpător deoarece acolo vom încorpora la final toate ingredientele.
Am mixat gălbenușurile cu zahărul până când acestea s-au albit. Am adăugat ciocolata pe care am topit-o pe bain marie, cacaoa, apoi untul.
Am mixat bine compoziția apoi am adăugat alternativ făina și laptele încorporându-le la viteză mică. La final am pus și esența de rom.
Albușurile le-am mixat până când am obținut o spumă tare aceasta încorporând-o ușor, cu ajutorul unui tel, în compoziția cu ciocolată.
Am pus maglavaisul într-o tavă ( 25x35 cm ) tapetată cu hârtie pergament și am copt prăjitura la 150 de grade timp de o oră, în cuptorul preîncălzit.
Ideal ar fi să o lăsați să se răcească apoi s-o țineți la frigider pentru câteva ore. Eu am făcut-o seara și am lăsat-o la rece peste noapte.
Am tăiat-o cu un cuțit cu lama lată și am presărat peste ea fulgi de migdale mărunțiți.
Poftă bună!
Lily Popa , 01 iunie 2015
de incercat !
Culinary Rainbows , 16 mai 2015
Cu mare drag! :) La mulți ani!
Nagy Maria , 14 mai 2015
Multumesc,am s-o fac luni de zia sotului.
Rita Ilieș (Chef de cuisine) , 08 mai 2015
Mulțumesc! E foarte delicioasă. :)
Cristina G (Chef de cuisine) , 07 mai 2015
Cu siguranta am sa o fac...arata delicios.
Rita Ilieş , 24 aprilie 2015
Cu mare drag! Weekend însorit! :)
Atena Pop , 23 aprilie 2015
Multumesc!Minunata!O fac sambata asta.
Culinary Rainbows , 30 martie 2015
:) Mulțumesc, Ella! Mă bucur că v-a plăcut!
Ella Von Heizer , 29 martie 2015
Am incercat si eu reteta! E grozava!
Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 29 martie 2015
Trebuie incercat .