Se face un amestec nu foarte tare, care se imparte in 4 foi si care se coc pe dosul tavii. Foile nu trebuie sa fie lasate foarte mult sa se coaca; trebuie sa prinda o culoare usor rosiatic-maronie si se desfac imediat de pe dosul tavii.
CREMA:
- in 2 cani de apa se fierb 12-13 linguri gris impreuna cu zeama de la o lamaie (chiar o lamaie si jumatate).
Separat, se freaca un pachet de margarina cu 320 grame zahar pudra pana se face pasta (de preferat cu mixerul). Cand grisul se raceste bine de tot se pune cate o lingura in crema de margarina si se amesteca tot cu mixerul. Apoi compozitia se da la frigider.
Se ia un borcan de gem de caise (sau de piersici dupa preferinta) si se amesteca cu o cana de nuca macinata (dar nu foarte marunta), 3-4 linguri de cacao si o sticluta esenta de rom si se da si ea la rece.
Preparare: foaie – crema – foaie – gem – foaie – crema – foaie.
Se pudreaza cu zahar pudra vanilinat.
Se serveste dupa 2 zile, cand intra crema si gemul foarte bine intre foi.
POFTA BUNA!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii