Prajitura de post cu ciocolata si sfecla rosie la slow cooker Crock-Pot

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie
Prajitura de post cu ciocolata si sfecla rosie la slow cooker Crock-Pot

Ingrediente

  • - 200 g ciocolata neagra cu cel putin 70% cacao
  • - 350 g sfecla rosie
  • - 50 g zahar
  • - 200 g nuca
  • - 40 ml ulei
  • - jumatate plic praf de copt
  • - coaja rasa de la o portocala
  • - 100-150 ml suc proaspat de portocale
  • - extract natural de vanilie
  • - 150 g miere (dupa gust)
  • - o rodie

Mod de preparare

Curatam sfecla si o dam pe razatoarea mare. Macinam nuca - mie imi place sa las un sfert din ea taiata in bucati mari.

Radem coaja de portocala si stoarcem sucul din ea.

Topim ciocolata la bain marie si o amestecam cu zaharul (toate celelalte ingrediente trebuie sa fie pregatite inainte de a topi ciocolata).

Amestecam bine toate ingredientele.

Ungem cu putin ulei fundul vasului Crock-Pot, apoi punem hartie de copt decupata dupa forma lui. Turnam compozitia in aparatul Crock Pot slow cooker 4,7 L Digital, setam pe temperatura High pentru jumatate de ora, dupa care trecem pe temperatura Low si lasam pentru 3-4 ore (verificam la final sa se vada ca este prajitura inchegata).

Lasam sa se raceasca un pic, apoi portionam folosind o spatula de plastic.

Deoarece am pus foarte putin zahar in compozitie turnam miere cu generozitate pe fiecare portie. Adaugam seminte de rodie si mancam cu placere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise