Prajitura de post

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana de morcov ras, pe razatoarea fina
  • 1 cana de zahar tos
  • 1 cana de ulei
  • 1 si 1/2 cana de faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 vf de cutit de scortisoara
  • vanilie
  • gem acrisor de: coacaze, afine, visine

Mod de preparare

Se frământă un aluat din ingredientele de mai sus, adăugându-le pe rând, amestecându-le de preferinţă, cu mâna.

Aluatul care rezultă trebuie să fie de consistenţa plastilinei, să se dezlipească uşor de pe mână,şi (sau) planşetă.

Aluatul omogenizat bine are un aspect lucios, compact.

Presărăm făină pe suprafaţa de lucru, întindem aluatul cu sucitorul, astfel încât să rezulte o foaie groasă cam de 0,5 cm grosime,care se taie in 2 părţi egale.

În tava unsă cu ulei,se aşează o parte din foaia de aluat, care se unge cu gem.

Deasupra se aseaza cealalta foaie de aluat, şi se pune in cuptorul incins în prealabil.

Se coace la foc potrivit 1 oră.

Pofta Buna, si Post usor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise