PRAJITURA DE MERE CU BEZELE

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 70 gr zahar
  • 6 mere
  • 1 albus
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita rasa scortisoara
  • 30 g jelatina
  • 200 ml frisca
  • 1 lingurita unt p/u forma
  • 200 g bezele din comert

Mod de preparare

Se pune intr-o tava la copt merele,cand sunt gata se scot, se racesc, se curata de coaja si seminte, se paseaza miezul printr-o sita fina.Jelatina se pune la inmuiat in 150 ml apa rece, timp de 15 minute,apoi o dizolvi la bain-marie si o lasi la racit,fara sa se inchege.Albusul se bate spuma cu zaharul, apoi se amesteca usor cu pasta de mere,zeama de lamaie,scortisoara si jelatina.Intr-o forma unsa cu unt torni un sfert din crema, peste care asezi un sfert din bezele,apoi din nou crema si iar bezele, pana se termina.Dai prajitura la rece pentru 12 ore ,apoi o rastorni pe un platou, o imbraci cu frisca batuta spuma, o decorezi dupa dorinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise