Se freaca 3galbenusuri(de la ouale intregi) cu zahar pana rezulta o crema pufoasa,se adauga uleiul cate putin,coaja de portocala,miezul de nuca,cele 7albusuri batute spuma cu un praf de sare,se amesteca usor cu o spatula iar la final faina amestecata cu praful de copt si cernuta;se toarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se lasa la cuptor la foc mediu 40min(depinde de cuptor)
Se fierbe laptele cu zahar,pastaia de vanilie taiata pe lungime la foc mic,se adauga galbenusurile frecate separat cu amidon si se amesteca continuu pana capata consistenta unei creme iar dupa ce s-a racit foarte bine,se incorporeaza untul moale cate putin,amestecand energic.
Intr-un vas pe foc mic sau bain-marie, se pun ingredientele pentru glazura,iar dupa ce s-a topit ciocolata se da deoparte vasul si se amesteca pentru fluidizare.
Blatul dupa ce s-a racit se taie pe orizontala,se pune jumatate din crema,deasupra fructele,se acopera cu restul de crema apoi a doua felie de blat,se preseaza putin si se lasa la frigider cateva ore.
Inainte de servire se toarna glazura,se orneaza,se taie si se serveste.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii