Prajitura de Craciun

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1ou
  • 100 g margarina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri lapte rece
  • 400 g faina
  • Pentru crema
  • 1 litru lapte dulce
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 1 pahar de zahar
  • 250 g unt
  • Pentru pandispan
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • Pentru glazura
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 0,50 g unt

Mod de preparare

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca totul ,se intind 2 foi subtiri si se coc pe dosul tavii;

Pentru pandispan se separa galbenusurile de albusuri, se bat spuma, se amesteca cu zaharul,faina si galbenusurile si se toarna in tava tapetata cu unt si faina;

Pentru crema se amesteca toate ingredientele, se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa, untul se pune abia dupa ce s-a racit;

Se aseaza o foaie din cele doua, un strat de crema, pandispanul, un alt strat de crema si ultima foaie;

Se face glazura la bain-marie si se toarna fierbinte deasupra, se da la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise