- separăm albuşurile de gălbenuşuri
- batem albuşurile spumă, adăugând zahărul pudră. Ne oprim din mixat atunci când avem o compoziţie “ţeapănă”. Adăugăm treptat nuca pisată, amestecând de jos în sus cu o lingură de lemn. Încorporăm, iar apoi întindem jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Lăsăm la cuptor aproximativ 35 de minute, până când se coace.
- după ce am băgat prima foaie la cuptor, ne ocupăm de cremă. Adică punem gălbenuşurile şi zahărul tos pe foc redus, pe pat de apă. Adăugăm cacao şi amestecăm în continuu, în acelaşi sens, până când zahărul se topeşte complet. Punem la răcit.
- scoatem prima foaie de la cuptor şi repetăm procedeul cu cealaltă jumătate de compoziţie formată din spumă de albuşuri şi nucă măcinată.
- „intrăm” cu mixerul în unt, iar apoi adăugăm treptat crema de cacao răcită, mixând în continuu. Întindem crema obţinută peste prima foaie şi acoperim cu a doua foaie.
- topim ciocolatele pe pat de apă, amestecând în continuu, în acelaşi sens (poza 16)
- întindem ciocolata topită peste a doua foaie. După ce se răceşte, băgăm la frigider, unde lăsăm măcar nouă ore.
- poftă bună!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii