Prajitura de ciocolata

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Prajitura de ciocolata

Ingrediente

  • Prajitura:
  • 225 gr unt nesarat
  • 300 gr zahar
  • 4 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 315 gr faina
  • 65 gr cacao pudra
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 80 gr fulgi ciocolata semi-dulce (ciocolata tocata bucatele)
  • 50 gr nuca taiata marunt (optional)
  • 245 gr lapte batut
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 85 gr zahar
  • 50 gr unt nesarat
  • 120 gr frisca lichida
  • 2 linguri rom/ cognac (optional)

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 160 gr C si se unge tava cu unt.

Pentru prajitura, se mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul.

Se adauga pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare, apoi vanilia.

Separat, intr-un castron se amesteca faina, pudra de cacao, praful de scortisoara, bicarbonatul si sarea.

Se adauga fulgii de ciocolata si nuca taiata marunt, amestecand bine toate ingredientele.

In compozitia cu unt se adauga alternativ amestecul de faina si laptele batut.

Se toarna compozitia in tava pregatita si se introduce la cuptor pentru aproximativ 1 ora (dupa care se poate face testul scobitorii).

Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Pentru glazura, se amesteca toate ingredientele la bain-marie apoi glazura se toarna peste prajitura.

Se lasa 20 de minute sa se intareasca inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise