Prajitura "Curcubeu"

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Prajitura "Curcubeu"

Ingrediente

  • Blat 1
  • 5-6 oua
  • 10-12 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri apa fiarta
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la lamaie
  • 6-7 linguri faina +2 pesmet
  • Blat 2
  • 1/2 pachet margarina sau unt
  • 1 ou
  • 3 liguri smantana
  • 1 ligurita bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 300-400g faina
  • Crema 1
  • 1 borcan de gem de caise/prune=350-400 g
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 cescuta nuci macinate
  • 2 linguri cacao
  • Crema 2
  • 300 ml lapte dulce
  • 4 linguri gris
  • 300 g zahar
  • 1 pachet unt
  • zeama stoarsa de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se pregateste blatul 1:amestecam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si adaugam apa fiarta.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt si apoi uleiul si coaja rasa de la lamaie
Coacem la foc mic si apoi la moderat.
Pentru blatul 2:amestecam margarina/untul cu oul si smantana, stingem praful de copt cu zeama de lamaie ,adaugam cacao si 2-3 picaturi esenta de rom.Framantam un aluat taricel.
Se formeaza 2 foi ,pe care le coacem pe dosul tavii,cca10-15 minute ,la foc potrivit.
Pregatim crema 1 : amestecam cu mixerul untul si punem gemul, cacaoa,nuca macinata si esenta de rom.
Pentru crema 2, facem o mamaliga de gris, mai moale din laptele fiert, zaharul dizolvat in lapte si lasam sase raceasca.
Cand s-a racit grisul, punem cate 1 lingura de gris in unt si putina zeama de lamaie,pana se termina de adaugat tot grisul
Se formeaza o crema spumoasa, asemenatoare cu frisca
Asamblare:
Blatul 1(pandespanul)si deasupra crema de gem,foaia de cacao, deasupra crema de gris si (se opresc 2 linguri pentru ultimul blat) a 2-a foaie de cacao si deasupra ungem usor cu putina crema sau putem sa facem si o glazura de cacao
Va asigur ca e delicioasa prajitura !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise