Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 100 gr nuca macinata
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 350 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie cu menta
  • 2 lingurite esenta de menta
  • 1/2 cana zmeura
  • trufe de ciocolata pentru decor
  • merisoare pentru decor

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea cremei:

Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.

Punem pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste.

Luam de pe foc, dam la rece 5-6 ore.

Dupa acest timp o scoatem si o mixam, la viteza mare, pana devine spuma, adaugam esenta de menta. Dam crema la rece pana asamblam prajitura.

Blatul:

Mixam ouale spuma cu zaharul.

Adaugam praful de copt, esenta, nuca macinata, iar la final faina cernuta.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam.

Bagam blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute.

Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Peste blatul rece punem putina crema, o intindem, asezam zmeura.

Punem restul de crema, o nivelam usor.

O dam la rece pentru vreo 2 ore, o portionam si o decoram cu trufe de ciocolata si merisoare.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise