Prajitura cu zmeura, fara zahar

Timp pregatire
60 minute
Prajitura cu zmeura, fara zahar

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua foarte mari (XL)
  • 40g indulcitor Green Sugar
  • 70 g faina integrala de grau
  • 10 g cacao(11% grasime)
  • 1 varf cutit bicarbonat de amoniu
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt zeama lamaie/4 picaturi otet
  • Crema de zmeura:
  • 200 g zmeura
  • 40 g indulcitor Green sugar
  • 1/2 lgt zeama lamaie/2 picaturi otet
  • 100 g smantana lichida (30% grasime)
  • Pentru asamblat:
  • 100 g smantana lichida
  • 4.5 g indulcitor Green Sugar
  • 180 g zmeura

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Pune ouale intr-un vas impreuna cu indulcitorul si mixeaza pana cand la suprafata se formeaza spuma.

3. Adauga peste ouale batute faina, cacaoa si bicarbonatul (de amoniu si de sodiu) stins cu zeama de lamaie/otet, si mixeaza pana la inglobarea totala a ingredientelor.

4. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10 minute.

5. Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca complet, apoi taie marginile si portioneaza-l in dreptungiuri de 7 x 4cm.

Crema de zmeura:

1. Pune zmeura intr-un vas impreuna cu indulcitorul si zeama de lamaie, la foc mic. Lasa pe foc pana cand scade lichidul (~ 8min) si obtii o compozitie groasa. Dupa ce s-a ingrosat lasa sa se raceasca complet (eu grabesc procesul de racire punand vasul cu zmeura intr-un alt vas in care am pus apa rece).

2. Mixeaza smantana lichida pana cand capata volum si consistenta, apoi inglobeaza in ea zmeura.

Asamblare:

1. Pune pe fiecare dreptunghi cate 2 lingurite de crema de zmeura.

2. Pe 6 dreptunghiuri pune cate 6 bucati de zmeura, apoi pune celelalte dreptunghiuri deasupra.

3. Mixeaza smantana lichida cu indulcitorul (4.5 g) pana capata volum si cosnistenta.

4. Pune frisca intr-un pos cu varf stelat si orneaza fiecare prajiturica, apoi pune cate o zmeura pe fiecare mot de frisca.

S-aveti pofta!

Reteta pregatita de Alina, @bucatarealalaplesneala.blogspot.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise