Modul de preparare
I. Se arde 150 gr zahar care se stinge cu 150 apa si se lasa sa fiarba , pana se dizolva .Se pune sa se raceasca , in el se pun toate aromele .
II. Se freaca ouale cu 200 gr. zahar si putina sare , pana devine o crema pufoasa.Se adauga treptat uleiul , iar acum trecem pe manual si treptat incorporam siropul de zahar ars . Dupa care punem treptat faina cernuta,impreuna cu praful de copt si bicarbonatul Dupa ce s-a incorporat toata faina adaugam gemul amestecand bine ,dar incet . Compozitia se toarna in tava inalta tapetata cu hartie de copt (eu nu am avut si am inaltat marginile cu hartie de copt ), se presara nuca pe deasupra si se amesteca usor cu o furculita ( asa incat sa nu ramana nuca deasupra ) se da la cuptorul preincalzit ,la foc mic 20 minute si 10 la foc mai mare.Na ,acum fiecare gospodina isi cunoase cuptorul , deci potriviti dupa cum stiti ca functioneaza. Dupa ce s-a copt , se scoate din cuptor si se rade un strat generos de ciocolata alba , si se mai pune in cuptor 5 minute , asa incat ciocolata sa se fixeze bine . Se taie si serveste numai dupa ce s-a racit bine .

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii