Se freaca smantana sau margarina+laptele cu caimac cu zaharul pana se omogenizeaza, pana se topeste zaharul, se adauga restul ingredientelor: ouale, bicarbonatul stins, zaharul vanilat, scortisoara, coaja de portocala sau lamaie si la sfarsit faina. Se amesteca cu mana, daca se lipeste coca de mana se mai adauga 3-4 linguri de faina pana nu se mai lipeste, trebuie sa ramana o coca potrivit de moale, nu se intinde cu sucitorul.
Se unge tava mare de aragaz cu margarina, treisferturi din aluat se face sul si se asaza in tava, se tapeteaza tava cu aluatul pe toata suprafata, ca la placinta (inclusiv pe margini). Dupa aceea se unge cu gem, se presara nuca si din sfertul de aluat ramas se fac suluri mici si se asaza sub forma de zabrele/gratare peste gem+nuca, sa fie cat mai aspectuoasa.
Se coace la foc potrivit,cca 1h.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii