Mai intai se curata fructele de codite si samburi, se spala si se lasa la scurs intr-o sita. Se freaca untul cu zaharul pana ce acesta se topeste, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile si faina. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu coaja de lamaie, vanilia si restul compozitiei. Se toarna totul intr-o tava rotunda (de tarte) unsa cu ulei sau unt si tapetata cu faina. Se niveleaza cu cutitul partea superioara. Visinele/ciresele se aseaza deasupra compozitiei din tava, se presara putin zahar si se introduc la cuptor la foc potrivit pentru o ora. Se scoate, se asaza pe un platou si se poate orna cu frunze de menta.Puteti pune si alte fructe.
Pofta buna!!!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii