Prajitura cu visine sau cirese

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4 oua
  • -13-16 linguri zahar
  • -10 linguri ulei
  • -10 linguri lapte
  • -praf de copt
  • -12 linguri faina
  • -visine sau cirese(cam 500 gr)
  • optional: 3 albusuri+ 8 linguri zahar

Mod de preparare

4 albusuri se bat spuma cu 10 linguri zahar,dupa care se pun galbenusurile.Se omogenizeaza cu ajutorul unui mixer si se adauga pe rand 10 linguri ulei si 10 linguri lapte.Se amesteca usor la viteza mica.

Se impreuneaza cele 12 linguri de faina cu praful de copt si se adauga in ploaie peste compozitia obtinuta.

Se pune in tava de yena sau in tava normala cu conditia ca daca punem in tava normala aceasta sa fie tapetata cu ulei si faina.

Visinele se desfac si se presara 6 linguri de zahar sa nu mai fie acrisoare.

Iar daca sunt cirese se adauga doar 3 linguri de zahar maxim 4.

Adaugam visinele/ciresele deasupra aluatului.

optional: Pe deasupra se poate face spuma din 3 albusuri si 8 linguri zahar pentru a fi mai buna.Aceasta se pune cand prajitura este coapta si trebuie scoasa din cuptor.Se adauga spuma si se baga la cuptor cateva minutele pana cand spuma se roseste putin.

Aceasta prajitura este preferata mea si am vrut sa v-o impartasesc si voua si v-o recomand in orice zi,weekend,festivitate sau in orice zi.

Pofta buna!

Astept comentarii si sper sa o testati cat mai curand.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise