Prima data luam ouale si le separam de albus apoi din albus obtinem o spuma si o punem la frigider pina terminam restul compozitie.
Cu mixerul la rezolutie mica batem galbenusurile cu zahar dupa gust 6-7 liguri de zahar.
Se lasa la mixer si intre timp adaugam 3 linguri de ulei lasam sa se omogenizeze bine si treptat adaugam cate o lingura de faina si apoi cand ajungem la 3 linguri lasm sa se omogenizeze pina se imbina tot si adaugam praful de copt stinsa cu zeama de lamie si praful de sare apoi adaugam restul de ulei si faina tot treptat pina obtinem o compozitie cosistenta omogena si portocala razalita. Visinele le presarem cu gris la fel si portocalele.
Apoi spuma de albus cu cealalta o amestecam bine cu o lingura de lemn si asezam totul intr-o tava pe care am pus folie de copt dedesupt. Peste adaugam visinele si bucatile de portocala dam totul la cuptor pe care l-am incalzit inainte si lasam la copt pina cand se coace. Ca sa aflam daca s-a copt incercam cu o scobitoare. Dupa ce s-a scos tava o lasam sa se raceasca circa 10 minunte si cu zeama de visine insiropam prajitura si presaram apoi nuca de cocos peste o taiem in patratele si sa aveti pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii