Visinele se pun la dezghetat intr-o strecuratoare (se pot folosi si congelate).
Se unge cu unt o forma de tort cu marginile detasabile de 24-26 cm si se tapeteaza cu pesmet. Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se pun la frigider.
Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile.
Se adauga faina de migdale, esenta si lichiorul de migdale, zaharul vanilat si scortisoara.
Separat se amesteca faina cu pesmetul, praful de copt si un praf de sare si se adauga treptat in amestecul de mai sus.
La final se incorporeaza albusul batut.
Se toarna compozitia in forma si se netezeste.
Se aseaza visinele uniform peste aluat si se coace prajitura 55-60 de minute.
Se serveste dupa ce s-a racit, pudrata cu zahar.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii