Prăjitură cu vişine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prăjitură cu vişine

Ingrediente

  • o jumătate Kg.vişine fără sâmburi
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • praf de copt
  • zeamă de lămâie
  • zahăr pudră
  • unt pt uns tava

Mod de preparare

Vişinele se spală şi li se scot sâmburii,după care se lasă la scurs.

Facem un pandişpan clasic din : 6 gălbenuşuri frecate cu 6 linguri de zahăr(puteţi să-l răşniţi să fie mai uşor de frecat),6 linguri de făină,1 praf de copt stins cu zeamă de lâmîie,la care se adaugă 6 albuşuri bătute frenetic spumă.

În tava bine unsă cu unt răsturnăm pandişpanul,după care presărăm vişinele.

Punem în cuptorul preâncălzit,cca.25 min.,la cuptorul meu. Incercaţi dacă blatul este copt cu un beţişor pt.frigărui.

Se scoate prăjitura,se lasă la răcit,se pudrează cu zahăr pudră şi....se devorează!

Un desert dulce-acrişor,miunat în aceste zile fierbinţi.

O cupă de înghetaţă de vanilile alături,nu strică.

Bon appetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise