Prăjitură cu vişine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prăjitură cu vişine

Ingrediente

  • o jumătate Kg.vişine fără sâmburi
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină
  • praf de copt
  • zeamă de lămâie
  • zahăr pudră
  • unt pt uns tava

Mod de preparare

Vişinele se spală şi li se scot sâmburii,după care se lasă la scurs.

Facem un pandişpan clasic din : 6 gălbenuşuri frecate cu 6 linguri de zahăr(puteţi să-l răşniţi să fie mai uşor de frecat),6 linguri de făină,1 praf de copt stins cu zeamă de lâmîie,la care se adaugă 6 albuşuri bătute frenetic spumă.

În tava bine unsă cu unt răsturnăm pandişpanul,după care presărăm vişinele.

Punem în cuptorul preâncălzit,cca.25 min.,la cuptorul meu. Incercaţi dacă blatul este copt cu un beţişor pt.frigărui.

Se scoate prăjitura,se lasă la răcit,se pudrează cu zahăr pudră şi....se devorează!

Un desert dulce-acrişor,miunat în aceste zile fierbinţi.

O cupă de înghetaţă de vanilile alături,nu strică.

Bon appetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise