Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 6 oua;
  • - 6 linguri faina;
  • - 6 linguri zahar;
  • - un plic praf de copt;
  • - scortisoara macinata.
  • Pentru umplutura de mere:
  • - 5-6 mere;
  • - 4-5 linguri zahar;
  • - scortisoara macinata.
  • Pentru crema de cocos:
  • - 1 plic praf de budinca cu gust de cocos;
  • - 4 linguri zahar;
  • - 400 ml lapte;
  • - 200 g margarina;
  • - 150 g zahar tos;
  • - 1 plic zahar vanilat;
  • Pentru ornat:
  • - fulgi de nuca de cocos.

Mod de preparare

Preparam prima data unplutura de mere: curatam merele, le razuim si le punem la calit intr-o oala, pe foc mic. Cand s-a inmuiat compozitia, adaugam cele 4-5 linguri de zahar (in functie de preferinta, aceasta cantitate poate fi si mai mica) si o lingurita de scortisoara. Le amestecam bine si lasam umplutura sa se raceasca.

Urmeaza acum sa preparam blatul: spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Amestecam bine galbenusurile cu zaharul, pana cand tot zaharul se topeste. Intr-un vas separat asmestecam faina cu praful de copt si scortisoara. Batem albusurile pana cand obtinem o bezea tare. Amestecand continuu, incet-incet adaugam amestecul de faina, praf de copt si scortisoara la galbenusuri. Amestecam, apoi adaugam incet si bezeaua, amestecand de data aceasta cu mare grija. Tapetam o tava cu hartie de copt sau o ungem cu margarina si o presaram cu faina, turnam aluatul in ea, apoi dam blatul la cuptor preincalzit si o coacem aproximativ 20-25 de minute. Cu ajutorul unei scobitoare putem verifica daca blatul e copt sau nu. Cand s-a copt, scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in tava.

Preparam acum crema de cocos: praful de budinca amestecam cu 4 linguri de zahar si cativa militri de lapte. Dupa 5 minute adaugam si restul de lapte si fierbem pe foc mic, amestecand continuu. Lasam sa se raceasca. Batem spuma margarina, apoi adaugam si zaharul tos si zaharul vanilat. Cand budinca s-a racit, o adaugam treptat la margarina, amestecandu-le bine.

Asamblam acum prajitura: Taiem blatul in doua. Asezam un blat pe o tava si o ungem cu umplutura de mere. Urmeaza al doilea blat si deasupra crema de cocos. Daca avem destula crema, putem inveli si marginile prajiturii. Presaram fulgi de nuca de cocos peste crema, pentru a obtine o adevarata prajitura "de iarna", parca ar fi inzapezita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise