Pentru blat se mixeaza albusurile separate cu un praf de sare, apoi se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si faina cernuta. Se toarna compozitia intr-o tava, pe hartie pentru copt. Se da la copt cca. 20 minute, pana se rumeneste usor, apoi se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua jumatati egale.
Pentru crema amestecam galbenusurile cu laptele caldut, 4 linguri de zahar si amidonul. Se bat albusurile cu restul de zahar pana obtinem o bezea tare. Se pun galbenusurile la bain marie pana incepe amestecul sa se ingroase ca o smantana, apoi se adauga si bezeaua, se amesteca continuu, cca. 5 minute. Dam crema la o parte, apoi adaugam vanilie (baton sau esenta) si la urma incorporam untul.
Intr-o forma mai inalta, se asaza prima jumatate de blat, se toarna deasupra crema de vanilie calduta, apoi se asaza deasupra, cea de-a doua jumate, presand cu mana usor. Se da la frigider cel putin ora, sa se intareasca.
Se decupeaza cu forma rotunda speciala sau cu gura unui pahar, apoi se decoreaza cu ciocolata topita cu o lingura de apa in care dupa ce s-a racorit incorporam untul si deasupra se asaza trufe din ciocolata.
Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii