Pentru blat se mixeaza albusurile separate cu un praf de sare, apoi se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si faina cernuta. Se toarna compozitia intr-o tava, pe hartie pentru copt. Se da la copt cca. 20 minute, pana se rumeneste usor, apoi se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua jumatati egale.
Pentru crema amestecam galbenusurile cu laptele caldut, 4 linguri de zahar si amidonul. Se bat albusurile cu restul de zahar pana obtinem o bezea tare. Se pun galbenusurile la bain marie pana incepe amestecul sa se ingroase ca o smantana, apoi se adauga si bezeaua, se amesteca continuu, cca. 5 minute. Dam crema la o parte, apoi adaugam vanilie (baton sau esenta) si la urma incorporam untul.
Intr-o forma mai inalta, se asaza prima jumatate de blat, se toarna deasupra crema de vanilie calduta, apoi se asaza deasupra, cea de-a doua jumate, presand cu mana usor. Se da la frigider cel putin ora, sa se intareasca.
Se decupeaza cu forma rotunda speciala sau cu gura unui pahar, apoi se decoreaza cu ciocolata topita cu o lingura de apa in care dupa ce s-a racorit incorporam untul si deasupra se asaza trufe din ciocolata.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii