Prajitura cu trufe din ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu trufe din ciocolata

Ingrediente

  • blat;
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 180 g faina
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • crema vanilie
  • 2 oua
  • o cana de lapte
  • o cana de zahar
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 75 g unt,vanilie
  • decor
  • 200 g ciocolata lapte
  • cateva trufe din ciocolata
  • 50 g unt

Mod de preparare

Pentru blat se mixeaza albusurile separate cu un praf de sare, apoi se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si faina cernuta. Se toarna compozitia intr-o tava, pe hartie pentru copt. Se da la copt cca. 20 minute, pana se rumeneste usor, apoi se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua jumatati egale.

Pentru crema amestecam galbenusurile cu laptele caldut, 4 linguri de zahar si amidonul. Se bat albusurile cu restul de zahar pana obtinem o bezea tare. Se pun galbenusurile la bain marie pana incepe amestecul sa se ingroase ca o smantana, apoi se adauga si bezeaua, se amesteca continuu, cca. 5 minute. Dam crema la o parte, apoi adaugam vanilie (baton sau esenta) si la urma incorporam untul.

Intr-o forma mai inalta, se asaza prima jumatate de blat, se toarna deasupra crema de vanilie calduta, apoi se asaza deasupra, cea de-a doua jumate, presand cu mana usor. Se da la frigider cel putin ora, sa se intareasca.

Se decupeaza cu forma rotunda speciala sau cu gura unui pahar, apoi se decoreaza cu ciocolata topita cu o lingura de apa in care dupa ce s-a racorit incorporam untul si deasupra se asaza trufe din ciocolata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise