Prajitura cu suc de portocale

Intr-un bol incapator se sparg ouale, se adauga zaharul si se amesteca energic manual.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu suc de portocale

Ingrediente

  • Ouă de găină 9 bucăți,
  • Zahăr tos 150 g,
  • Ulei de floarea soarelui 150 ml,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • Făină albă 105 g,
  • Pudră de cacao 45 g,
  • Praf de copt 2 plicuri.
  • Pentru cremă:
  • Brânză de vaci cremoasă 750 g,
  • Unt grăsime 82% 300 g,
  • Zahăr pudră 225 g,
  • Esență de vanilie 1 lingură.
  • Glazura:
  • Zeama de la cca. 1000 g portocale, cca. 450 ml,
  • Fanta cca. 400 g,
  • Zahăr tos 4 linguri,
  • Praf de budincă de vamilie Dr. Oetker 2 plicuri (cca. 80 g),
  • Esență de portocale Dr. Oetker ½ fiolă.

Mod de preparare

Într-un bol încăpător se sparg ouăle, se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se adaugă uleiul, puțin, câte puțin, în fir ca și la maioneză, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează în crema de ouă.

Făina se amestecă cu pudra de cacao și praful de copt, apoi se adaugă la crema de mai sus și se amestecă ușor, manual de preferință, sau la viteza minimă a mixerului, până ce se încorporează toate ingredientele și se obține un aluat ușor lichid. Inițial m-am cam panicat, dar am rezistat tentației să mai adaug un pic de făină.

Compoziția se toarnă într- tavă tapetată cu foiae de pergament și se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 minute la 180 grade.

După ce trece testul scobitorii, blatul se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

Între timp se prepară glazura.

Portocalele se spală se înjumătățesc și se presează manual sau electric, pentru a se extrage sucul.

Praful de budincă se pune într-un bol împreună cu zahărul și 4-5 linguri suc, și se amestecă până ce se lichefiază.

Restul sucului de portocale și sucul de fanta se pun la fiert într-un vas cu fundul gros sau mai bine într-unul de fiert lapte, iar când ajunge la punctul de fierbere se adaugă praful de budincă lichefiat și se fierbe, amesetcându-se continuu, până ce se obține o budincă consistentă. Se lasă la răcit, acoperită cu o folie alimentară, ca să nu se facă aceea pojghiță specific budincilor.

Pentru cremă:

Untul la temperatura camerei se amestecă cu brânza de vaci cremoasă, zahărul pudră și esența de vanilie, până ce se obține o cremă omogenă.

Ansamblarea:

După ce s-a răcit blatul, se toarnă crema de brânză și unt, apoi glazura din budinca de portocale, se nivelează și se lasă la rece, minim 4-5 ore, dar cel mai bine până a doua zi.

E minunată, dulce acrișoară, exact pe gustul meu.

Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise