Separati albusurile si galbenusurile celor doua oua.
Bateti albusurile cu 2 linguri de apa pana devin spuma. Presarati deasupra 75 g. zahar si zaharul vanilat, incorporati bine si apoi amestecati si galbenusurile.
Incalziti cuptorul la 175 grade C.
Amestecati faina, praful de copt si alunele cu spuma de oua.
Puneti acest aluat intr-o forma cu diametrul de 20 cm. (eu n-am gasit-o pe moment decat pe aia de 26 cm. asa ca blatul meu a iesit destul de subtire) si coaceti cca. 20 de minute.
Lasati blatul sa se raceasca bine.
Crema
Bateti cele 8 galbenusuri cu zaharul pudra pana devin crema, Adaugati laptele nedegresat.
Inmuiati si topiti gelatina apoi adaugati-o cremei de galbenusuri. Dati-o la frigider 30 de minute.
Adaugati frisca in crema cu gelatina putin intarita si amestecati.
Adaugati apoi 400 g. de struguri la crema si turnati crema peste blat.
Lasati la frigider cel putin 2 ore sa se intareasca.
Decorati prajitura cu restul de struguri si turnati glazura transparenta deasupra, urmand instructiunile de pe pachet.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii